Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kuumimmat puheenaiheet

Koronavirustilanne

 Uutiset ja tapahtumat>>

Muistutus kadunvarsipysäköinnistä

 Uutiset ja tapahtumat>>

Tiedote parvekkeiden käyttökiellosta 1.3 .2019 alkaen:

Parvekkeiden käyttökielto

Vanhat Kunnossapito- ja muutostyöt, sekä tuleva 5-vuotiskausi

Näköalarinteen kunnossapito >>

Kuvia As Oy Näköalarinteestä ja tapahtumista.

Kuvat >>

 

Taloyhtiönlaajakaistan nopeutta nostetaan 13.07.2015 >>

 

 

"KOTI ON SIELLÄ MISSÄ SYDÄN ON"

Asuminen

 Tämän sivun alaisuuteen kerätään perustietoa asumisesta, kuten järjestyssäännöt, asumisturvallisuus ja autopaikat.

 

Kerrostalo elämää

 

Kaiken perusidea on saada yhteinen elo sujumaan mukavasti ja toiset huomioonottavasti. Kerrostalo -elämä ei aina ole pelkkää juhlaa, varsinkaan jos naapurissa raikaa musiikki aamusta iltaan, koirat haukkuvat ja kissat naukuvat, välillä myös lapsia kiukuttaa, jonkun luona on taas remontti ja tuo tuttu haju; tupakan savu joka tunkeutuu joka raosta sisälle asuinhuoneistoon. Tämä kaikki kuitenkin kuuluu kerrostalo elämään, kohtuudella nautittuna.

 Mikäli jokin näistä asioista häiritsee sinua, on parempi puhua suoraan häiriötä aiheuttavalle. Isännöitijälle tai hallitukselle voi ilmoittaa aikeistaan, mutta turhat välikädet kannattaa unohtaa.

Joskus voi tuntua siltä, ettei uskalla toisen ihmisen pelossa mennä suoraan keskustelemaan asiasta. Tämä, aivan yleinen syy on meissä suomalaisissa perimässä, me haluamme tilaa ja omaa rauhaa. Emme aina osaa ottaa huomioon toisia ihmisiä ympärillä, emme aina moikkaa naapureitamme; pelätässemme, että nämä jäävät jutulle.

Joskus helpompana vaihtoehtona on jättää häiriötä aiheuttavalle lappu postiluukusta, muistathan oman nimesi tai asuntosi numeron. Nimettömyys ei edesauta yhteiselon rakentamista. Muistathan, että toisella voi olla sinullekin asiaa tai hän haluaa keskustella asiasta kanssasi. Mikäli hän ei tiedä kuka on kyseessä, on todella vaikeaa pyytää edes anteeksi häiriötä.

Naapurin tai muidenkin ihmisten kohtamiseen on joku viisas keksinyt ratkaisun:  Heilauta kättäsi tai nyökää, mikäli jännität, minkälaisena äänesi tällä kertaa tulee ulos suustasi. Kävele normaaliin tapaan ja tokeise vastaan tulevalle, jo tyrkyllä olevalle naapurillesi, että  "anteeksi, mutta minulla on kiire. Jutellaan toisella kertaa."  Näin olet säilyttänyt kasvosi ja harvemmin samaan aikaan sinun kanssasi kulkeva naapuri pahastuu, kun tietää sinun olevan kiireinen.

Useasti asukasinfotaulut kerrostaloissa muuttuvat "keskustelupalstoiksi", kun asukaat eivät uskalla tai halua keskustella kasvotusten toistensa kanssa. Muistathan, että infotaulut on tarkoitettu taloyhtiön informointiin asukkailleen ja remonttihäiskät hei, muistakaa ne remontti-ilmoitukset.

Kerrostalo -elämässä on paljon hienoja asioita. Mukavat ja persoonalliset naapurit, joku siivoaa käytävän puolestasi, lumia ei tarvitse pakonomaisesti luoda joka aamu, ei tarvitse olla joka kesä kuokkimassa kukkamaata ja saksimassa pensaita, postit tulevat huoneistoon asti. Paljon tuntuu tapahtuvan ilman, ettei tarvitsee itse liikauttaa eväänsäkään. Kuka arvostaa minkäkinlaista. Yksinkertaisesti sanottuna; kaiken voi ulkoistaa, paitsi naapurit ja vastuun omasta asunnosta sekä elämästä.